Zeci de pisici de rasă, dintre cele mai frumoase din Europa, într-un show felin urmărit, în premieră, de sute de vizitatori care au trecut pragul celui mai mare mall din Constanța. Ce putea fi mai inedit! Așa cum era de așteptat, spectacolul felin- de fapt ediția de primăvară a Expoziției Internaționale Feline, organizată în perioada 20-21 aprilie, de Starkatz (brandul oficial al Asociației Feline Catstanța) și de Zoomania și Maritimo Mall- a stârnit curiozitatea constănțenilor și nu numai, reunind peste 150 de pisici din 23 de rase, aparținând crescătorilor din România, Bulgaria, Grecia, Ucraina, Rusia și Cehia.

Exemplare superbe, pisici campioane, unele dintre ele cu multe premii și cupe în palmares, au fost admirate și fotografiate, ca niște adevărate vedete, de vizitatori de toate vârstele, intrând apoi sub observația unui juriu exigent- format din Sarah Johnson (Marea Britanie) categoriile I, IV

Robert Lubrano (Franța) categoriile I, II, IV, Anne Paloluoma (Finlanda) categoriile II, III și

Donatella Mastrangelo (Italia)- toate categoriile- care a decis, la finalul fiecărei zile, campioanele la frumusețe.

Punctul culminant al fiecărei zile de concurs l-a constituit festivitatea de premiere- Best in Show-ul, urmărit cu emoții și încântare atât de concurenți cât și de spectatori.

Pe prima treaptă a podiumului, în prima zi a expoziției, a urcat un frumos exemplar de Abisiniană- Lee Harper Magie Mau*Ro- proprietar și crescător Julia Berdichevska, iar pe locul al doilea s-a clasat o pisică din rasa Maine Coon- Gr*Nektarcats Kevin- Proprietar și crescător Nektaria Fountou, în timp ce premiul al treilea a revenit unei reprezentante a rasei Exotic Shorthair- IC Golden Wonder Persy de Gal (Bulgaria)- proprietar și crescător Galia Pramatarova.

Finalul celei de-a doua zile de expoziție a consemnat următorii câștigători: locul I- o pisică din rasa on Sphynx GIC Nar Kotik Leprekon*Ru, proprietar și crescător Magdalena Paricheva, locul al II-lea- un puiuț superb de Siberiană Galatea Sibirela *Bg, proprietar și crescător Milkana Kalaydzhieva și locul al III-lea- o pisică din rasa Exotic Shorthair IC Golden Wonder Persy de Gal (Bulgaria)- proprietar- crescător Galia Pramatarova.

Fotografii: Andreea Simion