Spune-mi cum te numești, ca să-ți spun ce temperament ai. Zicala se potrivește de minune atunci când cauți un nume pentru pisicuța ta, căci acesta nu trebuie ales la întâmplare.
Fie că optezi pentru un nume des întâlnit precum Tom, Pussy sau Miți, fie că alegi unul special care să o definească sau care să aibă o anumită semnificație, alegerea nu este deloc ușoară.

Tocmai ai adoptat o pisicuță și nu știi ce nume să alegi pentru ea. Dacă ești, de felul tău, o persoană nehotărâtă, nu te pripi să alegi unul, la întâmplare, încă din prima zi. Nu uita că pisica va purta acest nume pentru tot restul vieții și că nu îl vei putea schimba cu una cu două, atunci când te plictisești de el. Cel mai bine este să te înarmezi cu răbdare și să cauți până ce vei găsi unul care să-ți placă și pe care pisica ta să-l poarte mereu. De aceea, îți oferim câteva elemente de care să ții cont, pentru a-ți face alegerea mai ușoară.

De unde începi

Posibilitatea de a cunoaște animalul înainte de a-l adopta și a-i alege numele, te poate ajuta să iei o decizie. Astfel, îi poți alege un nume în funcție de aspectul sau temperamentul ei, cum ar fi „Puffy” în cazul unei pisici cu blana foarte deasă și pufoasă sau „Speedy”, pentru o pisică foarte energică.
Poți începe prin a căuta pe Internet site-uri sau articole cu nume pentru copii, mai ales dacă îți dorești ca pisica ta să poarte unul de origine străină. Multe dintre aceste site-uri explică și semnificațiile numelui în cazul în care vrei să-i găsești unul cu adevărat special. O altă metodă este să te folosești de dicționar pentru a traduce cuvinte care descriu animalul. De exemplu, pentru o pisică foarte afectuoasă poți să traduci cuvântul „suflet” și astfel vei obține „Alma”, „Soul”, „Ame”, „Seele” sau „Anima”.
În cazul în care ai copii, lasă-i pe ei să aleagă apelativul pe care va urma să-l poarte noul membru al familiei. Dar dacă nu ai încă nicio idee despre ce nume îi poți alege, sunt o serie de câteva domenii din care te poți inspira. Astfel, te poți orienta către nume din mitologia greacă, romană sau egipteană: Zeus, Venus, Titan, Minerva, Afrodita sau Hermes, dar și Amon, Seth, Bastet, Anubis, Osiris sau Isis. De asemenea, poți alege numele unor faraoni precum Seti, Nefertiti sau Ramses etc.

Nume speciale

O altă sursă de inspirație o reprezintă legendele sau fabulele. Dacă vrei ca pisica ta să poarte un nume special te poți orienta spre Daphne (numele unei nimfe), Clio (una dintre fiicele lui Zeus, care era o muza), Angel sau Cherub (pentru înger), Pegas, Elf sau Spiriduș.
Nici numele personajelor de desene animate nu sunt de ignorat. Așadar, te poți orienta spre nume precum Tom, Sylvester, Garfield sau Felix, acestea fiind, de altfel, nume aflate în topul preferințelor în rândul multor iubitori de pisici.

Benito, Beto sau Lola

În ultimul timp, denumirile de proveniență spaniolă atât la animale cât și la oameni sunt din ce în ce mai întâlnite. Dacă îți plac, poți alege unul pentru pisica ta. Iată câteva exemple: Pepe, Tito, Bela, Benito, Beto, Lola, Rosa, Anna, Leti sau Leticia, Estela, Soledad sau prescurtat Sole etc. Și numele de plante sau de flori pot reprezenta o alegere potrivită: Dalia, Iris, Lily (de la liliac), Olive (maslin) sau Ghiocel etc.

Nume cu personalitate

Multe persoane aleg un nume care să definească pisica fie din punct de vere al caracterului fie al aspectului. Astfel putem întâlni apelative precum Happy (ceea ce înseamnă fericire în engleză), Cutie, Sweetie, Joy, Blanche, Fulg-de-Zăpadă, Snow, Blackie (întâlnit în special la motanii negri), sau Puffy.